Menu

Bestemmingen en routes

Over het water gelden hele andere reistijden dan u wellicht gewend bent met de auto. Om een indruk van te geven de reistijden, geven wij u een overzicht van de vaartijden naar enkele populaire bestemmingen. Daarnaast geven we een overzicht van enkele mogelijke bestemmingen aan de hand van een gewenste vaartijd.

Ik wil graag naar:
Aalst – 2 uur
Andel – 2 uur
Biesbosch –  6 uur
Bommelerwaard – 7 uur
Dordrecht – 8 uur
Engelen (sluis) – 3 uur
Engelen (dorp) – 4 uur
Gorinchem – 5 uur
Kerkdriel – 4 uur
Nederhemert – 1 uur
‘s-Hertogenbosch – 4 uur
Slot Loevestein – 5 uur
Waalwijk – 2 uur
Wijk en Aalburg – 1 uur
Willemstad – 8 uur
Woudrichem – 4 uur
Zaltbommel – 8 uur

Staat de bestemming van uw keuze er niet tussen? Laat het ons weten en wij helpen u graag verder!

Alle vaartijden zijn gebaseerd op een retourvaart met vertrek vanuit en terugkomst in de haven van Heusden. Wilt u van boord op uw bestemming? Dan dient u deze tijd er nog bij op te tellen.

Ik wil graag … uur varen:
1 uur:  Een korte toeristische vaart langs Wijk en Aalburg en Nederhemert.
Vanuit Heusden steken we de Bergsche Maas over, richting het Heusdens kanaal. We komen onder de keersluis door en varen langs de camping van Wijk en Aalburg. Dan gaan we de Dode Maasarm in, een mooi natuurgebied met tal van watervogels. Vanaf het water geniet u van een afwisselend landschap met havens, woonschepen, een pontje dat overvaart, molens en uitgestrekte uiterwaarden.

2 – 2,5 uur:  De mooiste route op de grens van het land van Altena en Bommelerwaard. De Andelse Maas is de natuurlijke grens tussen Brabant en Gelderland. De rivier wordt gekenmerkt door uitgestrekte uiterwaarden en mooie Hollandse landschappen. We varen langs de dorpjes Wijk en Aalburg, Veen, Aalst en Andel. Onderweg ziet u diverse recreatiegebieden, jachthavens, molens en veel natuur.

3 – 4 uur:  Een combinatie van tochten over de Dode Maasarm en Andelse Maas. Eerst nemen we de route over de Andelse Maas, we varen langs Wijk en Aalburg, Veen, Aalst en keren net voor de sluis bij Andel. Op de terugweg varen we door recreatiegebied de Veense Putten en het Esmeer. Ook komen we langs drie zand- en grindafgravingen die in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot grote recreatiegebieden met vele, vaak grote en luxe, vakantiechalets. Op de terugweg komen we langs Nederhemert en laten u nog even genieten van de mooie natuur in de Dode Maasarm.

5 uur:  Uiterwaarden, dijken en dorpen langs de Maas. Als we de haven uitvaren, slaan we rechtsaf de Bergsche Maas op. Eerst komen we langs de industriehaven van Heusden, met onder andere de scheepswerf. Tussen Bern en Herpt vaart de pont heen en weer. Verderop komen we langs Ammerzoden en Bokhoven, twee dorpjes die gedeeltelijk op de dijk zijn gebouwd. Een stukje verder komen we bij Engelen en ’s-Hertogenbosch. Onderweg varen we onder de bruggen door die Brabant met Gelderland verbinden. In ’s-Hertogenbosch komen we langs de Maasboulevard, met haar luxe appartementen met uitzicht op de Maas, en vervolgens langs Kerkdriel en Heerewaarden. Bij de sluizen van Lith keren we en varen we via dezelfde route terug naar Heusden.

Bestemmingen en routes
Bestemmingen en routes
Offerte aanvragen
Neem contact met ons op

Reservering aanvragen?

Vul dan het contactformulier in.
Wij zullen u vervolgens telefonisch of per e-mail benaderen om uw wensen te bespreken.
U kunt ook bellen naar

0416 38 02 78

Offerte aanvragen

DD slash MM slash JJJJ
Voer een getal tussen 12 en 200 in.
Privacy Statement*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Rondvaart Wiljo-Heusden
Straatweg 60, 3604 BC Maarssen (postadres)
T:   0416 38 02 78
E:   info@rondvaartwiljo.nl

Boot
T:   06 33 87 44 71

Ligplaats
Stadshaven, Molensteiger,
Centrum Heusden

 

Volg ons op Facebook


Nieuwsbrief

© 2019 Rondvaart Wiljo | Cookieverklaring | Privacy Statement